Всеукраїнський конкурс дитячого малюнку до святкування 25-ти річчя Конвенції ООН про права дитини.

Нещодавно за сприяння Дитячого Фонду ООН ЮНІСЕФ в Україні  проводився всеукраїнський конкурс

дитячого малюнку до святкування 25-ти річчя Конвенції ООН про права дитини.

 

   Педагоги та психолог обласної дитячої клінічної лікарні м.Івано-Франківська залучили до конкурсу 42 дітей, які відвідували заняття в Центрі відповідального батьківства «Криниця».

  Представництво Дитячого фонду ООН в Україні подарувало оригінальні паспорти з текстом прав тим, хто намалював свої права і написав декілька речень на тему «ЮНІСЕФ – це…». Також кілька примірників паспортів було передано у Центр відповідального батьківства «Криниця».

    Кожного дня у Центрі відповідального батьківства «Криниця» відбуваються заняття з підлітками, де вони отримують інформацію про свої права. Діти дивляться презентації та мультфільми, виконують тренінгові вправи. У такий спосіб вони знайомляться з Конвенцією ООН про права дитини, історією її створення; більше дізнаються про напрямки діяльності ЮНІСЕФ в Україні та у світі. А відтепер ще й мають можливість отримати роздатковий матеріал з текстом своїх прав.

   Людина, яка знає свої права і поважає права інших, впевнено йде по життю. Давнє римське прислів'я говорить: "Там де право, там і захист". Тому є сенс знати закони, знати свої права. Чим дорослішою  ставатиме дитина, то більшої відповідальності набуватиме. Зробити правильний вибір їй допоможе розуміння своїх прав.

 

              Практичний психолог   РМОМЦТК                                       Марія Дзюбинська