Забруднення повітря негативно впливає на мозок дітей

Відомо, що забруднене повітря шкодить здоров'ю. Вчені з Університету Монтани з'ясували: у дітей воно може викликати погіршення короткочасної пам'яті і зниження інтелекту. Діти, що знаходяться під впливом великої кількості забруднюючих речовин протягом довгого часу, схильні до високого ризику запалення мозку і нейродегенеративних захворювань, таких як хвороба Альцгеймера і хвороба Паркінсона, передає The News Reports

Дослідники порівняли 2 групи дітей, що проживали в Мехіко. Вони оцінили вік, стать, соціально-економічний статус і рівень освіти учасників. Вчені виявили, що у здорових дітей, які жили в забрудненому середовищі і були носіями гена ApoE4, що підвищує ризик хвороби Альцгеймера, страждали когнітивні функції порівняно з дітьми-носіями гена ApoE3. 

Фахівці стверджують, що забруднене повітря призводить до погіршення когнітивних здібностей і порушення метаболізму в мозку. Це може прискорити процес нейродегенеративних змін. Різниця в IQ всього в 10 балів вкрай негативно впливає на успішність і соціальну сферу. За словами дослідників, до того, як у цих дітей виникнуть когнітивні порушення і деменція, ще багато часу. Тому необхідно якомога швидше розпочати профілактику. 
Джерело: meddaily.ru